Çocuklarda Ağız ve Diş Bakımı: Hayat Kurtaran Rocs Ürünleri
Çocuklarda ağız ve diş bakımı rutini anne babaların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Yeni yeni dişleri çıkmaya başlayan ve zamanla diş değişimi yaşayan minik bebeğinizin güven içerisinde olmasını sağlamak ve hayatına sağlıklı bir gülüşle başlamasına yardımcı olmak için yapmanız gereken bazı işlemler var. Süt dişler ile başlayan bu yolculukta, her ne kadar bu süt dişler dökülecek olsa da bebeğinizin yemek yerken rahatsız olmaması için ekstra çaba sarf etmelisiniz. Rocs ürünleri her dönem için ayrı bir alternatif sunarak bebeğinizin rahat etmesini sağlar. Rocs bebeğinizin süt dişlerini çıkarmasından diş değişimi yaşamasına ve sonrasında kalıcı dişlerine kavuşmasına kadar geçen tüm zamanda yanınızda olur.
Diş fırçalama eğitimi ne zaman başlamalı?
Bebeğinizin sütten kesilmesi ve ardından ek gıdaya başlaması sonucunda dişlerinin de farklı ihtiyaçları olacağını bilmelisiniz. Bu nedenle 2 yaşından itibaren çocuklarınızı diş fırçası ile tanıştırabilirsiniz. Ayrıca bu döneme uygun bir diş macunu edinmeniz gerekir. Rocs 0 – 3 yaş arasındaki çocukların kullanımına özel, mineral destekli diş macunu ile size doğru yolu gösterebilir. Minik ellere uygun bir diş fırçası edindikten sonra sabah ve akşam çocuğunuza diş fırçalama alışkanlığını kazandırma yolundaki ilk adımı atabilirsiniz. Öncelikle diş fırçasına çok az miktarda diş macunu sıkıp yumuşak ve yavaş hareketlerle çocuğunuzun dişlerini fırçalayabilirsiniz. El koordinasyonları yavaş yavaş gelişen miniklerin ilk zamanlarda bu işlemi tek başına yapması oldukça zor. Bu nedenle sabırlı olmalısınız ve çocuğunuza diş fırçalama işlemini en doğru şekilde, örnek olarak göstermelisiniz. Ayrıca bu dönemde çocuklar diş macununu yutmaya yatkın olur. Tam anlamıyla ağız bakımı eğitimi bittikten sonra florür içeren bir diş macunu kullanabilir. (Elbette seçimleriniz arasında bu varsa). Diş fırçalama işlemine ek olarak diş ipi de kullanmanız gerekir. Özellikle bu dönemde çocuğunuzun diş etleri çok hassas olacağından diş ipi kullanımı sırasında oldukça dikkatli olmalısınız. Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı sonrasında çocuğunuzun ağız ve diş bakımı tamamlanmış olacaktır. İstikrar ve sabırla çocuğunuza vereceğiniz ağız bakım eğitimi sonrasında o da buna alışacaktır ve belirli bir süre sonra kendi dişlerini kendisi fırçalamak isteyecektir. Bu durum meydana geldiği zaman ona fırsat tanımalısınız. Ancak diş fırçalama işlemi sırasında onun yanında kalmanızda ve sonrasında dişlerini kontrol etmenizde fayda var. Ara ara diş fırçalama işlemini tekrar siz devralabilirsiniz.
Diş fırçasını nasıl seçmeli?
Diş fırçası seçimi, çocuklarda ağız ve diş bakımı sırasında en çok dikkat edilmesi gereken aşamalardan biridir. Öncelikle çocuğunuzun ağız yapısına uygun ve küçük boyutlarda bir diş fırçası seçmeniz gerekir. Aksi takdirde diş fırçalama onun için eziyete dönüşebilir. Rocs bebeklere özel diş fırçaları ile sizi bu zahmetten kurtarır. Bebeklerde diş fırçalama eğitimi için en ideal ürünleri sunar. Diş fırçası kılları ultra yumuşaktır ve kıl uçları keskin değildir. Bu sayede dişlere ve diş etlerine zarar vermeden temizler. Özel tasarlanmış bir diş fırçası bebeklerde diş fırçalama eğitiminin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olur. Bebeklerin diş fırçalama işlemine sempati kazanmalarını sağlar.
Hangi teknikle diş fırçalanmalı?
Bebeklerin diş yapısı oldukça hassastır. Okul öncesi diş bakımı eğitimi sırasında büyük bir titizlik gerekir. Okul öncesi diş bakımı eğitimi tamamlansa dahi bu dönemde çocuklar diş aralarına ve arkalarına ulaşmaz. Öncelikle bebeğinizin yaşına uygun, yumuşak kıllı bir diş fırçası edinmeniz ve ardından yumuşak ve dairesel hareketlerle, diş etlerinden aşağıya olacak şekilde dişlerini fırçalamalısınız. Bir süre sonra bu tekniği o da kavrayacaktır.